Українці зможуть оформити “пенсію в смартфоні”

    140

    Вчора, на сайті Пенсійного Фонду повідомили, що з вересня Україна запроваджує важливий для українців електронний сервіс. Він дозволяє оформити Е-пенсію за допомою мобільного додатку, пише ITsider.

    Як повідомляється, мобільний додаток буде називатись “Пенсійним фондом”, і з його допомогою українці з планшетів і смартфонів зможуть отримати доступ до сервісу. Він впроваджується відповідно до розробленої системи “Е-пенсія”. Завантажити додаток зараз можна в  Google Play,  і зовсім скоро очікується IOS-версія.

    На сьогодні сервіс дозволяє переглядати відомості з Реєстру застрахованих осіб (анкетні дані, надана роботодавцем інформація про заробітну плату, сплачені на користь особи страхові внески, набутий страховий стаж); переглядати інформацію з електронної пенсійної справи; верифікувати документи та довідки, сформовані у особистому кабінеті.

    Найближчим часом будуть реалізовані:

    • подача документів для призначення / перерахунку пенсій в один дотик (Е-пенсія);
    • зміна параметрів інформування;
    • запис на прийом у відділи обслуговування;
    • перегляд електронних листків непрацездатності по застрахованій особі;
    • подача запитів на формування електронних листків непрацездатності застрахованим обличчям;
    • узгодження з реєстрації електронних листків непрацездатності за зверненням страхувальників

    Зазначимо, для того, щоб користуватися сервісом у користувача має бути ключ електронного підпису або обліковий запис (логін і пароль), створений на порталі Пенсійного фонду.