6 лайфхаків, які не дозволять акумулятору вашого iPhone «померти» завчасно

    658

    В сучасних пристроях компанії Apple використовуються літій-іонні акумулятори. Одна з головних переваг їхніх переваг – довговічність. Однак літій-іонний акумулятор прослужить довго лише за умови правильної експлуатації. Розгляньмо лайфхаки, скориставшись якими, можна суттєво продовжити «життя» акумулятора вашого iPhone.

    Не допускайте перегріву

    Навіть на короткий час iPhone не варто залишати під прямими променями сонця, особливо коли температура перевищує 30 °C. Така практика провокує нагрів акумулятора, що є для нього згубним. Тому подумайте, чи немає у вас звички зберігати iPhone на приладовій панелі автомобіля, де він може постйно контактувати с сонячними променями.

    Не допускайте переохолодження

    Акумулятор також може постраждати від низьких температур. Переохолодження зменшує ємність батареї. Через втрату ємності айфон може вимкнутись, маючи при цьому в залишку ще великий відсоток заряду. Виробники не рекомендують користуватись смартфоном протягом тривалого часу, якщо температура нижче 0 °C. Тому краще якомога менше відповідати на дзвінки на вулиці.

    Порада! Якщо ви не готові обмежити використання смартфона взимку, то придбайте чохол-книжку з м’якою внутрішньою стороною. Ще краще купити чохол-акумулятор. Завдяки акумулятору, вбудованому в такий чохол, смартфон буде безперебійно працювати при низькій температурі.

    Не розряджайте iPhone повністю

    Багато хто вважає, що смартфон потрібно ставити на зарядку тільки після повної розрядки. Але недавні дослідження довели, що це міф, причому шкідливий. Фахівці з Університету Юти встановили, що звичка заряджати iPhone до його повної розрядки продовжує життя акумулятора в 2,5 рази! Домогтися максимального продовження терміну життя акумулятора дозволить установка iPhone на зарядку до того, як його заряд впаде нижче 50%.

    Використовуйте лише оригінальний зарядний адаптер

    Справа в тому, що китайські зарядні адаптери негативно впливають на акумулятори Apple. Головна причина – неоригінальні зарядні пристрої збираються з неякісних компонентів. Також їх потужність в два рази менша, ніж у моделей від Apple. Тому, якщо оригінальний зарядний адаптер зламався або загубився, не економте на придбанні аналогічного.

    Довготривала зарядка

    У батарей є верхній і нижній прапори, які відповідають за фіксацію пройденого циклу зарядки. Згодом ці прапори зміщуються і цикл починає проходити швидше, відповідно і виснаження акумулятора прискорюється. Але існує спосіб скинути позиції прапорів. Для цього потрібно раз в 3 місяці проводити процедуру, що включає наступні кроки:

    1. повністю розрядіть пристрій;
    2. зарядіть смартфон до 100%;
    3. залиште iPhone заряджатись ще на 8-12 годин.

    В результаті прапори акумулятора будуть скинуті.

    Заряджайте iPhone без чохла

    Деякі чохли можуть сприяти перегріву акумулятора, а це в свою чергу негативно позначається на його ємності. Чохол може становити небезпеку для акумулятора, якщо під час зарядки iPhone сильно нагрівається. Якщо помітите таку тенденцію, заряджайте айфон без чохла.

    Будь-який акумулятор рано чи пізно вийде з ладу, але в ваших руках сповільнити цей процес. Айфон почав працювати повільніше і зменшився час його автономної роботи? Тоді варто взнати реальну ємність акумулятора. Якщо вона суттєво менша номінальної, необхідно замінити батарею або придбати новий смартфон.

    Статтю підготували у Apple Room спеціально для ВСВІТІ



    • інші новини