Алькасар в Сеговії, неприступний іспанський палац, розташований прямо на скелі, Іспанія (21 фото)

6977

Цей стародавній іспанський палац, розташований прямо на скелі, заслужено привертає увагу величезної кількості туристів. Ще за часів Стародавнього Риму на місці Алькасара знаходилося невелике військове укріплення. А його перша згадка відноситься до 12 століття.

Алькасар, що був колись всього лише дерев’яною фортецею, пізніше перетворився на величезний кам’яний замок і найнеприступнішу оборонну споруду, і тому став улюбленим представництвом правителів Кастилії. Цей палац славиться безліччю великих історично значущих подій – коронація Ізабелли Католицької, її одруження з Фердинандом, який був королем Арагона, і вінчання Філіпа II з четвертою дружиною Анною Австрійською.

За час свого існування Алькасар не раз перебудовувався і змінював своє призначення – він був і державною в’язницею, і школою королівської артилерії, і місцезнаходженням військового архіву, а зараз є улюбленою багатьма туристами пам’яткою Сеговії.

Для бажаючих відвідати сучасний Алькасар відкрито музей з одинадцятьма залами, в кожному з яких представлені унікальні експонати. Тут кожен може наблизитися до історії і побачити старовинні меблі, інтер’єри різного часу, колекцію обладунків, старовинна зброя, портрети іспанських королів, а також вітражі та картини, що відобразили історичні події. Для відвідування в музеї відкрито і каплиця, де відбулося вінчання короля Іспанії династії Габсбург Філіпа II з Ганною Австрійською.

Відвідувачі цього казкового замку можуть насолодитися приголомшливими видами Сеговії та її околиць, піднявшись на найвищу точку Алькасара – вежу імені Хуана II. Алькасар відкритий для відвідування в зимовий період з 10 до 18, а в літній – з 10 до 19. Вартість відвідування близько 6 євро.



• не пропусти