Різновиди ролів, які найбільше сподобались споживачам

    5948

    Доставка з ресторану суші – порівняно нова послуга ринку швидкої їжі. Ще якихось 15 років тому екзотичну японську кухню в Україні вважали розкішшю, доступною лише для обраних. З часом бізнес по виробництву ролів набрав просто таки шалених обертів. І сьогодні абсолютно не є проблемою знайти ресторан вишуканої японської кухні. Тому яущо вас цікавлять дешеві суші у Львові, але при цьому вишукані та смачні, вам допоможе онлайн-ресторан “Орігамі”.

    Про що сповіщають назви

    Відкриваючи меню ресторану Орігамі, деякі відвідувачі можуть побачити незнайомі для себе страви. Тому варто знати, що найпопулярніші види ролів мають такі назви:

    • хосомакі – невеликого розміру суші;
    • футомакі – великі, з багатьма компонентами;
    • урамакі – з водоростями всередині;
    • спайси – з гострим смаком;
    • мозаїчні макі – суші з яскравим оформленням.

    Ці підказки допоможуть визначитися при виборі їжі із запропонованого меню.

    ТОПова п’ятірка японських страв

    Японські кухарі називають свої страви макі або макідзуші. Українською це можна перекласти як кручені суші. В процесі готування традиційним вважається використання водоростей норі, різноманітної риби та рису. Для наповнення підійдуть будь-які морепродукти, наприклад кальмари, мідії чи вугрі.

    Європейські кухарі нерідко добавляють в традиційно японський харч авокадо, свинину або куряче м’ясо. Внаслідок такого поєднання вони отримують різноманітні страви з оригінальним зовнішнім виглядом і яскравими смаковими нотками, в чому можна переконатися якщо замовити суші в Орігамі.

    Розглянемо найбільш розповсюджені традиційні варіанти ролів.

    1. Філадельфія. В цьому блюді гармонійно поєднані класичні інгредієнти суші, а також філе лосося з ніжним сиром. В склад відомої страви входять овочі, свіжа цибуля, крабові палички, ікра тобіко.

    Філадельфія

    2. Каліфорнія. Кожен, хто тільки знайомиться зі світом японської кухні, починає з цього виду. Роли «Каліфорнія» – це чудова комбінація поживного рису, водоростей, овочів, легкого крабового м’яса та ікри. Страва не тільки дуже смачна та поживна, але й естетично виглядає. В процесі приготування всі компоненти загортають в рис, а згодом панірують в ікрі тобіко, що виділяється своїм яскравим оранжевим кольором.

    Каліфорнія

    3. Аляска. «Аляска» – різновид суші навиворіт, коли пластинку з водоростей розміщують не зовні, а всередині. Характерною ознакою цього блюда вважається обов’язкове використання в ньому крабового м’яса та кунжуту. Авокадо, огірок, легкий сир та крабові палички завертають в лист норі та рис, а потім панірують в кунжуті. Така унікальна комбінація різноманітних компонентів дає ні з чим незрівнянийсмаковий результат, який так ціниться любителями вишуканої їжі.

    Аляска

    4. Канада. Процеси приготування ролів «Аляска» і «Канада» на початковому етапі практично не відрізняються. В склад входять класичні компоненти суші, ніжний сир та свіжі овочі. Але крабові палички тут заміняються м’ясом лосося, а верх наїдка прикрашається кусочками піджареного м’яса вугра. Завершальний етап – поливання соусом унагі та обсипання кунжутом. І смак, і вигляд готової японської страви здатен вразити навіть гурманів.

    Канада

    5. Темпура. «Темпура» – різновид теплих ролів. Сама назва перекладається як дари моря та овочі, обсмажені в кляріз темпурної муки. Характерною ознакою такого кляру є легкість та особливий хруст, тому найчастіше в ньому готують роли та креветки. Страва настільки швидко отримує хрустку скоринку, що продукти всередині навіть не встигають приготуватися.

    Темпура

    Посеред такого харчового японського розмаїття не так легко зорієнтуватися та вибрати найсмачніший наїдок. На сайті origami.lviv.ua вам запропонують широкий вибір суші, різноманітних за складом та смаком. Замовляючи кожен раз доставку іншого виду, можна підібрати найкращий для себе варіант.