Якими тарілками сервірувати стіл?

    403

    Красиво накритий стіл дарує святковий настрій та поліпшує апетит, тому на сервірування витрачають так багато часу. Ця процедура може здатися складною для новачків, та достатньо лише розібратися з основними правилами. Для сервірування знадобляться прибори, тарілки, бокали, скатертина та серветки. Прикраси та декоративні елементи кожен обирає на свій смак та відповідно до стилю заходу і меню.

    Види тарілок для сервірування столу

    Перед кожним гостем мають знаходитись тарілки для різної їжі. Кожна страва може потребувати особливого блюда, якщо стіл сервірують за суворими правилами. Обов’язково використовуються такі види тарілок:

    • сервірувальна;
    • закусочна;
    • для основної страви;
    • для першої страви.

    Сервірувальна тарілка стає центром композиції, вона має знаходитись найближче до краю столу. Це своєрідна підставка, на яку ставлять тарілку для основної страви і для закуски, а в останню чергу — для супу. Якщо першої страви в меню немає, починають із закусочної тарілочки. Усі ці особливості сервірування можуть змінюватись залежно від компанії, яка сидітиме за столом. У колі близьких друзів можна дотримуватись лише основних правил етикету та враховувати смаки кожного.

    У спеціальному посуді на столі розміщують соуси, хліб, закуски. Салати можуть подаватися у великих глибоких салатницях або в невеликих піалах індивідуально для кожного гостя. Спочатку на столі з’являються холодні закуски, за ними — гарячі, далі переходять до перших та других страв.

    Оригінальне сервірування столу

    Якщо ви хочете відійти від класичних канонів та правил, можна накрити стіл за власним розсудом. В залежності від приводу, з якого збирається компанія, ви можете використовувати незвичайні тарілки та інші аксесуари. Яскравий посуд буде гарним варіантом для трапези в компанії друзів, вечері з родиною, дитячого свята. Справжньою прикрасою столу можуть стати кольорові тарілки Orner. Вони додадуть гостям святкового настрою.

    Якщо ви використовуєте кольорові тарілки та чашки, прикрашати стіл додатковими елементами не обов’язково. Звичайно, завжди доречним будет букет, але в цілому вибір стилю та особливостей сервірування залежить не від написаних правил, а від смаків хазяїна.

    З кольоровими тарілками добре поєднуються класичні бокали для вина та шампанського, різні види стаканів. До них підійдуть звичайні столові прибори, які ви використовуєте щодня. Вдалим доповненням до яскравого посуду стануть серветки з малюнками та принтами.

    Гарний настрій за столом залежить також і від сервірування, тому не бійтесь експериментувати і шукати оригінальні способи оформлення вечері та обіду. Красивий посуд та смачні страви зроблять будь-яку трапезу в кілька разів приємнішою.



    • інші новини