Samsung Galaxy S9 – скільки буде коштувати його ремонт?

    394

    На виставці MWC в Барселоні Samsung показав свій новітній флагманський смартфон Galaxy S9. А скільки буде коштувати його ремонт?


    Samsung Galaxy S9

    Новий флагман Samsung дуже схожий з Galaxy S8 і можна припустити, що новий Samsung з серії Galaxy, буде так само побудований і всередині. Тут варто нагадати, що iFixit оцінив легкість ремонту моделі S8 на 4 бали за 10-бальною шкалою (де 10 означає найпростіший ремонт). Найбільша складність, за словами iFixit було відкриття корпусу і демонтаж модуля екрану. Вигнутий дисплей AMOLED був дуже щільно приклеєний до корпусу. дорогий ремонт

    Найдорожчим вузлом нового Samsung Galaxy S9 , безумовно, буде його дисплей. Так звані screen-to-body ratio (т. Е. Співвідношення площі дисплея до площі всієї передньої панелі) становить близько 83,5 відсотка. Бічні кромки заокруглені, що, ще ускладнить ремонт.

    Ціна на заміну екрану в Samsung Galaxy S9 обійдеться в 380 $.

    Задня панель виконана зі скла Corning Gorilla Glass 5. Воно стійке до подряпин, але в той же час досить крихке. Тріщини на кришці можуть з’явитися навіть після падіння з невеликої висоти. Виступаючий об’єктив камери – це також досить чутливе місце.

    Заміна пошкодженої кришки (містить також захисне скло камери) повинно коштувати приблизно в 80 $.

    Акумулятор, встановлений в моделі S9, має ємність 3000 мАг – такий же, що і в разі торішнього S8. Коли справа доходить до його ремонту, то самостійна заміна може викликати чимало труднощів. Першою проблемою буде відкриття корпусу пристрою, а інший – вийняти сам акумулятор. Заміна повинна коштувати приблизно 70 $.

    Гарантія від виробника не включає в себе механічних пошкоджень дисплея і корпусу.

    «Відносно високі витрати на ремонт Samsung Galaxy S9 випливають із застосованих в ньому рішень і технологій», – сказав Petr Pachota з сайту GoRepari.

    «Візьмемо, наприклад, вигнутий з двох сторін екран – через його форми він дуже сильно ускладнює ремонт смартфона. Замінити просто розбите захисне скло дисплея не вийде. Доведеться міняти також і сам екран, що дуже дорого», – додав він.



    • інші новини