На MWC показали перший по-справжньому безрамковий смартфон

    386

    На початку січня компанія Vivo привозила на виставку Consumer Electronics Show (CES) прототип першого в світі смартфона, у якого сканер відбитків пальців розташований безпосередньо під екраном. Згодом розробка була втілена в X20 Plus UD – першому в своєму роді комерційному продукті, у якого немає клавіші “Додому” і інших кнопок спереду і ззаду, а практично вся його лицьова поверхня являє собою один суцільний дисплей.

    Ідея отримала подальший розвиток в концепті смартфона Apex, який днями був представлений на барселонській виставці MWC 2018. У цій моделі активна область сканера відбитків займає близько третини екрану, за рахунок чого користувач, взявши апарат в руки, може не дивлячись прикласти палець і зняти блокування . Також технологія Vivo здатна розпізнавати два різних відбитка одночасно, що ще більше посилює безпеку. Чи застосовується в пристрої оптичний датчик від Synaptics (Clear ID FS9500), як у випадку з X20 Plus UD, виробник не уточнив.

    Крім того, компанія змогла першою наблизитися до створення справді “нескінченного” екрану – рамки у Apex ледь помітні, а його дисплей, здається, висить в повітрі. Заради цього інженерам Vivo довелося піти на деякі хитрощі, пише The Verge .

    По-перше, 8-мегапіксельна камера смартфона захована за панель і висувається, як перископ. При цьому з корпусу вона “виповзає” не дуже швидко – за 0,8 секунди. По-друге, через вузьких рамок на лицьовій панелі Apex не знайшлося місця для фронтальних динаміків. В результаті конструктори зробили так, щоб звук міг видавати сам екран, вібруючи подібно динаміку.

    Як кажуть в Vivo, Apex був розроблений з метою демонстрації технологічних досягнень компанії. У його поточній формі апарат в продаж не надійде.