Нова камера Sony для смартфонів вміє знімати в повній темряві

    178

    З кожним роком якість фотографій, зроблених на смартфони, поліпшується. Підвищується деталізація, знижується рівень шумів, і навіть збільшується дозвіл. Втім, японської корпорації Sony вдалося домогтися вкрай значущої прориву в цій галузі, оскільки в рамках MWC 2018 у Барселоні вона представила публіці свою фірмову нову камеру для смартфонів, яка вміє знімати в абсолютній темряві.

    Зараз, якщо спробувати на якомусь смартфоні зробити знімок в умовах повної темряви, і не використовувати спалах, то з цього нічого не вийде. Вийде просто чорне зображення, на якому нічого не буде видно. Компанія Sony створила новий фірмовий процесор обробки зображень, який працює в парі з технологією Sony Fusion. Мова йде не про інфрачервоній камері, а про вкрай високої чутливості до світла.

    Новий фотомодуль з підтримкою технології Sony Fusion задіє одночасно дві камери смартфона, щоб зробити максимально деталізований знімок в умовах повної темряви. Такий підхід дозволяє захоплювати максимальну кількість світла і обробляти знімок таким чином, щоб на ньому було вкрай мало шумів, але при цьому щоб всі деталі були видні. Японський виробник показав роботу датчика на ділі і всі журналісти були здивовані побаченим.

    Якщо більшість смартфонів здатне знімати при ISO не більше 6 400, то нова фотокамера від Sony з підтримкою фірмової технології здатна робити фото з ISO до 51 200 при фото і до 12 800 під час запису відео. Це рекордні показники, що дозволяють робити знімки і записувати відеоролики навіть в абсолютній темряві, коли, наприклад, джерелом світла є лише місяць, якийсь невеликий вогник або щось ще.