Кабмін прийняв постанову, яка змінить життя переселенців

    822

    Кабінет міністрів України прийняв Постанову №689, в якій вносились зміни до деяких постанов Кабміна, котрі регулюють порядок, суми виплат та порядок проходження перевірки внутрішньо переміщених осіб, котрі являються отримувачами соцвиплат.

    Для внутрішньо переміщених осіб котрих в Україні на даний момент нараховується 1,6 мільйона, одним з найбільш гострих залишається питання житла. Від початку 2014 року не з’явилося чіткого алгоритму забезпечення переселенців житлом.

    Постанова №689 внесла деякі зміни до попередніх постанов Кабміну, – повідомила в програмі Київ-Донбас на Громадському радіо аналітик БФ “Право на захист” Анастасія Бондаренко.

    Відповідно до її слів, змінились суми, котрі отримають особи, що мають інвалідність першої та другої групи, а також діти з інвалідністю. Змінилась загальна максимальна сума на сім’ю, в якій є люди з інвалідністю.

    Збільшився максимальний розмір депозиту, котрий є допустимим для відмови від отримання адресної допомоги (з десяти мінімальних прожиткових мінімумів  до 25).

    З’явилася обов’язкова фізична ідентифікація  отримувачів соціальних виплат. Раніше вона була обов’язковою тільки для отримувачів пенсій, зараз її будуть проходити всі отримувачі соцвиплат: адресна допомога, виплати на дитину, особи, котрі отримають виплати через втрату годівника.