Космічні зарплати проти корупції: що перемогло

    290

    В Україні не працює принцип, що чим більшими будуть зарплати – тим менше буде корупції

    Про це сайту Politeka розповів керівний партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній, коментуючи розмір зарплати тимчасового глави «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, який щомісячно отримуватиме понад мільйон гривень.

    «В Україні великі зарплати не поборють корупцію. У нас крадуть мільярдами доларів. Середній хабар в «Укрзалізниці» більший, ніж зарплата тимчасового глави Кравцова. Платити їм такі зарплати й не боротися з корупцією – це як приємний додаток до корупційних доходів», – вважає він.

    На думку Загороднього, практика із високими зарплатами для чиновників в Україні не буде виправданою, поки не знатимемо за що конкретно їм платять такі гроші, за які показники.

    «Як відбувається у всіх компаніях: отримуєш завдання, виконуєш його і маєш відповідну винагороду. А які критерії ефективності цих керівників? Які завдання перед ними стоять, що вони отримують такі гроші? Не зрозуміло. Це стосується і Войцеха Балчуна, і Андрія Коболева, і Євгена Кравцова та багатьох інших. Досі немає звіту Балчуна. Так і не зрозуміло за що він отримував півмільйона гривень щомісяця. За те, що вижив?», – наголосив експерт.

    Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив контракт з членом правління – виконуючим обов’язки голови «Укрзалізниці» Євгеном Кравцовим. Як член правління, він матиме оклад в сумі 500 тис. грн. Ще понад 700 тис. грн. щомісячно отримуватиме за виконання обов’язків голови правління.