Боєць “Азова” задекларував мільйон доларів і бойовий літак

    3573

    Сергій Коротких, боєць “Азова” російсько-білоруського походження, задекларував особистий літак і близько мільйона доларів, пише Знай.

    Про це повідомив блогер rovego у своєму Livejournal.

    При цьому, як зазначив автор, раніше у нього таких грошей не було.

    Згідно декларації Коротких, який отримав у 2014-му український паспорт, при заробітній платі менше $3 тисяч на місяць, він купив півтори квартири в Києві на загальну суму в $66 тисяч і чеський навчально-бойовий літак “Альбатрос” за $1,2 тисячі.

    Крім того, Коротких володіє годинником за $5 тисяч і авторучкою за $3,6 тисячі.

    Окрім дорогої нерухомості і аксесуарів, у ветерана АТО є $223 тисячі, 135 тисяч євро і 500 тисяч гривень, а ще $565 тисяч знаходяться у володінні третьої особи. Таким чином, всього боєць “Азова” задекларував близько мільйона доларів.

    Зазначимо, офіційно Коротких працює керівником відділу охорони об’єктів стратегічного призначення в структурі поліції.

    Серед українських ЗМІ є підозри, що такі гроші боєць, який став в “Азові” командиром розвідки, зміг “заробити” завдяки корупції в Національній гвардії країни.

    “Накрав – і тепер збирається жити на широку ногу. До питання про те, кому війна – мати рідна”, – підкреслив блогер.

    Коротких – уродженець Тольятті (Росія). Звідти він з родиною переїхав до Білорусі, а потім в Україну.

    Під час Евромайдану Коротких був відомий як лідер угруповання “Націонал-соціалістичне суспільство”, яке заборонив Верховний суд РФ. Угруповання систематично било іноземців.

    Крім того, він також був другом націоналіста Тесака. Разом із ним в 2013 році він влаштував у Мінську бійку з фанатами футбольного клубу “Партизан”. Коротких також підозрюють у підриві саморобного вибухового пристрою на Манежній площі в Москві в 2007 році.



    • інші новини