Голова Ради НБУ розкрив розмір своєї зарплати

    100

    Голова Ради Національного банку України отримує 154 850 грн зарплати. Члени Ради – 138 550 грн. Із 154 850 грн утримується податок з доходів фізичних осіб у 27873 грн і 2322 грн – військовий збір.

    Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

    Він зазначив, що винагорода членам Ради Національного банку України виплачується відповідно до Закону України «Про Національний банк України». Ст. 10 закону передбачає, що члени Ради Національного банку (крім голови Національного банку) за виконання своїх функцій отримують винагороду за рахунок Національного банку. Розмір винагороди визначається відповідно до методики, затвердженої Радою Національного банку. Інформація про розмір винагороди, отриманої кожним членом Ради Національного банку, підлягає опублікуванню у складі річної фінансової звітності Національного банку.

    Крім того, п.20 ст.9 Закону передбачено, що розмір щорічної винагороди члена Ради Національного банку України не може бути вищим за чотирикратний максимальний розмір заробітної плати члена правління Національного банку.

    Відповідно до чинного законодавства, на основі Методики визначення винагороди членам Ради Національного банку України, встановлено розмір винагороди: голові Ради Національного банку України – 154 850 грн; членам Ради -138 550 грн. Із 154 850 грн утримується податок з доходів фізичних осіб – 27873 грн і 2322 грн – військовий збір.

    Крім того, затверджено коефіцієнт винагороди членам Ради НБУ в розмірі 0.85 до максимального розміру заробітної плати члена правління Національного банку України.

    «Розмір винагороди членам Ради НБУ є значно нищим, ніж аналогічний розмір винагород членів ради деяких комерційних та державних банків», – наголосив Данилишин.

    Він зауважив, що рівень заробітної плати керівного складу Національного банку, який управляє балансом, що значно перевищує бюджет держави та оперує фінансовими інструментами, аналога яким не існує в країні, а звідси – і відповідними ризиками, є значно нижчим, ніж рівень заробітної плати як більшості банків, ряду державних корпорацій, так і зовнішніх аналогічних структур.



    • інші новини