Укргідрометцентр повідомив, якої погоди очікувати у січні-лютому

    5561

    У січні і лютому 2017 року очікується підвищення температури повітря порівняно з нормою, однак можлива різка зміна погодних умов з короткочасними і досить сильними похолоданнями, пише ЗІК.

    Про це повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання міжвідомчого оперативного штабу з реагування на надзвичайні ситуації в зимовий період.

    «Якщо говорити про січень і лютий, то я не буду називати середні показники температури. Хочу тільки зауважити, що на тлі підвищення порівняно з нормою температури повітря в січні-лютому все одно слід очікувати різких змін погодних умов: короткочасних, але досить сильних похолодань, формування сильних снігопадів, утворення ожеледі і виникнення штормових вітрів», – зазначив Кульбіда.

    Також він навів приклад про тенденції розвитку погодних процесів в Україні.

    «У Києві за останні 20 років середня температура в столиці у січні була нижче норми лише у двох роках (у 2010 році – значно нижче); близькою до норми – у двох роках; вище норми на 1-3 градуси – у восьми роках; значно вище норми – ще у восьми роках. Тому ймовірність холодного січня в Києві становить менше, ніж 5%», – зазначив Кульбіда.

    За його словами, аналогічна ситуація з лютим: «Хоча кількість випадків, коли температура була нижче норми на один і більше градусів, було п’ять, а 2012 рік був досить холодним і температура тоді була значно нижче за норму»



    • інші новини