Волонтер «з перших рук» розповів, що відбувається на Світлодарській дузі та під Маріуполем

    765

    Керівник Благодійного фонду «Мир і ко» та волонтер Мирослав Гай розповів, що наразі відбувається на фронті та чому не можна звинувачувати Міністерство оборони України у відсутності оперативної інформації про війну на Сході.

    «Зараз, останній тиждень, були потужні обстріли. Обстрілювали не тільки Світлодарську дугу. І під Маріуполем стріляли, і під Широкіним. І 152-міліметрові били… Чимось нагадує Дебальцеве, тобто немає ніякого котла, але потужність обстрілів по шість годин – гатять з усього», – зазначив волонтер.

    На коментар ведучого щодо надзвичайної кривавості останніх днів – кілька загиблих та один полонений український військовослужбовець, Гай заявив:»Люди зараз кричать, що Міноборони не доносить правдивої інформації. Це не так. По-перше, вони не можуть відповідати за всі підрозділи, що знаходяться там (у зоні АТО – 5.ua). Там є добровольці, які не прикомандировані… По-друге, Генштаб не може розповідати про втрати, доки не буде офіційного підтвердження, поки цю людину не знайдуть».

    Крім того, Гай наголосив, що не можна день-у-день розповідати про втрати, бо російсько-окупаційні війська моніторять відкриті джерела інформації і таким чином можуть розуміти ступінь ефективності обстрілів. Необхідно користуватися досвідом Ізраїльської армії, яка не надає інформації щодо втрат, доки військова операція не завершиться.

    Більше подробиць та інформації щодо ситуації на фронті можна дізнатися у відео 5 каналу.



    • інші новини