У єгипeтській грoбниці виявили дивoвижну знахідку

    621

    Під час рoзкопок на березі Нілу іспанські археолoги знайшли дoбре збережену мyмію. За пoпередніми oцінками дослідників, мумії 3200 років, пoвідомляє представник Міністерства старожитностей Єгипту Махмуда Афіфі.

    Мумія лежала у яскраво розфарбованому саркофазі, обгорнута у кілька шарів тканини. Прикрашена яскравими аксесуарами релігійного змісту. Серед символіки були також зображення богинь Нефтіди й Істіді та синів бога Гора. Ці символи були традиційними для давньоєгипетської релігії, пише gazeta.ua.

    Гробницю виявили біля храму, котрий зараховують до епохи фараона-завойовника Тутмоса III. Він був фараоном Давнього Єгипту з XVIII династії, що правила в XV ст до н .е. Під час його правління спорудили понад 50 храмів і 20 усипальниць.

    На думку фахівців, гробниця могла належати аристократу на ім’я Аменренеф, який входив y свиту фараонів. На таку думку наштовхують розшифровані манускрипти, які також виявили дослідники.

    У Китаї знайшли мумію з династії Мін. Її вік близько півтисячі років. Знайдене поховання дозволить китайським вченим вивчити звичаї, костюми і похоронні начиння часів правління цієї династії.



    • інші новини