Журналіст до росіян: Перш ніж звинувачувати Україну в черствості, подивіться у дзеркало

    78

    Журналіст Роман Цимбалюк у статті для видання «Уніан» пояснює реакцію росіян та українців на вбивство російського посла в Анкарі.

    Про це повідомляє replyua.net.

    Журналіст до росіян: перш ніж звинувачувати Україну в черствості, подивіться у дзеркало

    Так, вчора загинув російський посол Андрій Карлов, і росіяни почали моніторити реакцію на цю подію у всьому світі. За результатами такого спостереження «неблагонадійними» були визнані Україна і Білорусь. І якщо останню потім «виправдали», то з українськими громадянами, як завжди, все не так – і очільник МЗС поспівчував «не від чистого серця», і пересічні користувачі у мережах відверто раділи.

    Ймовірно, росіянам подобається вважати українців такими собі «монстрами», які кровожерно радіють новинам про смерті та теракти – мабуть, так простіше пояснити собі, чому можна вести війну проти України та окупувати її території. Але у цьому випадку громадяни РФ просто здійснюють підміну понять – ймовірно, не важко було здогадатись, що радісна реакція українців на російські нещастя викликана агресією щодо нашої держави. Журналіст наголошує, що перед тим, як звинувачувати українців у черствості, росіянам варто було б подивитись в дзеркало і тихіше волати «Кримнаш». На слизьку доріжку агресії Кремль став вже доволі давно, ще у 2008 році, і зараз росіяни пожинають плоди дій свого керівництва. І лише від пересічних росіян залежить, чи зійдуть вони з цієї слизької доріжки, – наголошує журналіст.



    • інші новини