Українці екстрено розкупили електрообігрівачі

    1251

    Українці масово скуповують обігрівачі та утеплюють будинки в зв’язку з повідомленням про масові відключення опалення в багатоповерхівках.

    Про це повідомляє “Domik“.

    На початку осені був дефіцит обігрівачів через великий попит на них. За словами експертів, на даний момент деякі моделі важко знайти в магазинах.

    У жовтні ситуація загострилась. Українці купували обігрівачі в 4,5 рази частіше, ніж за місяць до цього. Громадяни в середньому платили по 830 гривень. У цієму місяці техніку все ще купують. У порівнянні з минулим роком за аналогічний період приріст попиту становить + 30%. Це відбувається через похолодання та перебої в опаленні.

    Українці вважають за краще електричні конвектори, що вважаються найбільш економічними та нешкідливими. Вони менше спалюють кисень в порівнянні з тепловентиляторами. А по витратах електроенергії, вони економніше масляних обігрівачів.

    Попит на тепловентилятори впав на 30%. Їх оптом закуповують в невеликі готелі або хостели. Масляні теж втратили популярність. Раніше їх часто купували для офісів та квартир. Позиція інфрачервоних обігрівачів теж впала. Однак в кафе та сауни їх стали закуповувати частіше. Цього року українці практичні перестали придбавати мікатерміческіе обігрівачі. Вони дуже дорогі.