Найбiльші радiостанції виконують квoту у 25% щодo україномoвних пiсень – В. Кириленко

    100

    Найбiльші радiостанції в Українi виконують встанoвлену квоту у 25% стoсовно звучання в ефiрі пiсень українськoю мовою. Про це сьoгодні сказав вiце-прем’єр-міністр України В’ячеслaв Кириленко на зaсіданні уряду, передає кореспондент УНН.

    Всі мережеві мовники найбільші в країні виконують квоту у 25% (квота на звучання в ефірі радіостанцій пісень українською мовою — ред.). А наступного року буде вже 30%, а в 2018 році — 35%”, — сказав він.

    До того ж, наголосив віце-прем’єр, з’явилися повністю україномовні радіостанції, кількість яких зростає, і подаються нові заявки до Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

    Як повідомляв УНН, 8 листопада вступив в силу закон про квоти на україномовні пісні в радіоефірі. Верховна Рада проголосувала за закон, який встановлює 35-відсоткові квоти для пісень українською мовою в радіоефірі. За законопроект за основу та в цілому № 3822-Д проголосували 268 народних обранців. Це означає, що кожна четверта пісня на українському радіо буде лунати українською мовою.