Київ почне боротися з антиукраїнською пропагандою в Криму

    124

    На Херсонщині поблизу контрольного пункту в’їзду-виїзду “Чонгар” біля адміністративної межі з Кримом розпочато будівництво телекомунікаційної вежі.

    Вона транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Крим, повідомляє “Укрінформ“.

    За словами директора компанії “Телемережі України”, яка веде будівництво, Петра Семерея, якщо наступного тижня на будівельний майданчик дадуть електроенергію, а погода сприятиме веденню монтажних робіт, вежу поставлять уже до Нового року.

    “Ми хочемо привітати кримчан з допомогою цієї телевежі з новим роком”, – наголосив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

    Як зазначив Семерей, висота вежі (150 м) забезпечить зону впевненого прийому по телебаченню 50-60 км, а радіомовленню – до 100 км і більше.

    Вартість вежі – 1 мільйон гривень, а вартість монтажних робіт – 500 тисяч гривень.

    Як повідомляє УНН, на церемонії початку будівництва був і заступник міністра у справах окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

    За його словами, телевежа дозволить Україні блокувати російську пропаганду, яка отруює мозок нашим співгромадянам, в крім того, дасть змогу подавати свої сигнали, свою інформацію на неконтрольовані території.

    Телевежі для відновлення українського мовлення встановлять і на сході країни: роботи йдуть на Карачуні (Донецька області) та на Луганщині. Планується будівництво на Чаплинці.

    Як повідомляв інформаційний портал “Знай.ua“, Кабінет Міністрів України розірвав дві угоди з урядом Російської Федерації про співпрацю з у сфері телерадіомовлення та інформації.



    • інші новини