Турчинов знову заговорив про мобілізацію

    400

    Секретар РНБО України Олександр Турчинов знову заговорив про мобілізацію. Він зазначив, що цей процес буде визначатися від стану збройного конфлікту на Донбасі і ступенем ескалації ситуації. Він в черговий раз наголосив на необхідності побудови сильної і потужної армії, яка б могла швидко реагувати на зміни на фронті, щоб не довелося знову мобілізувати чоловіків.

    “Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних сил, звичайно, ми не зможемо обійтися без мобілізації. Що дуже важливо, ми фактично побудували професійну добровольчу армію. В основі цієї армії – професіонал-контрактник. А добровольча вона тому, що контракт підписують всі тільки добровільно. Це не мобілізація, коли хочеш – не хочеш, треба йти і захищати свою країну”, – повідомив Турчинов в інтерв’ю на ресурсі Інтерфакс-Україна.

    Відомо, що сьому хвилю мобілізації не стали оголошувати, тому що є достатня кількість контрактників. У той же час Міноборони не може відмовитися від строкового призову, щоб мати в запасі підготовлених резервістів. Тема мобілізації в українському суспільстві сприймається неоднозначно і після демобілізації шостої хвилі питання нової мобілізації стояло гостро.

    Знай.ua” повідомляв, що близько 15 відсотків військових, які погодилися на контрактну службу, складають жінки.



    • інші новини