70% українців підтримають заборону Telegram, якщо його власники не блокуватимуть пропаганду

    55

    Близько 54% українців не підтримують повну заборону месенджера Telegram, але вважають за необхідне встановити контроль над ним, наприклад, блокувати окремі канали. Такі результати дослідження опублікував Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

    За даними опитування, лише 9% респондентів виступають за повну заборону месенджера в Україні. Натомість 26% вважають, що Telegram не слід ні забороняти, ні контролювати. Важливо зазначити, що більшість опитаних схиляється до думки, що варто контролювати роботу месенджера, аби уникнути загроз з боку дезінформації та злочинної діяльності.

    Опитування також торкнулося питання, чи підтримали б українці заборону Telegram, якщо б його власники відмовилися блокувати канали, які використовують російські військові, злочинці для продажу наркотиків або ж ті, що поширюють російську пропаганду. В такому випадку 70% опитаних заявили, що підтримали б заборону застосунку.

    Дослідження також виявило, що 71% українців вважають поширення російської дезінформації та пропаганди в соціальних мережах серйозною або дуже серйозною загрозою. Водночас 23% респондентів вважають таку загрозу незначною або взагалі її не визнають.



    • інші новини