“Дія” показуватиме штрафи від ТЦК: як це працюватиме

    263

    Військовозобов’язані громадяни, які отримають штраф від ТЦК за несвоєчасно оновлені дані, тепер зможуть побачити його в застосунку Дія. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив речник Міноборони Дмитро Лазуткін.

    Дмитро Лазуткін розповів, що процес актуалізації військово-облікових даних наразі не автоматизований. Це повноцінна процедура притягнення громадянина до адміністративної відповідальності, яка може займати від трьох місяців до року. Після того, як адміністративну справу буде скеровано до суду, громадяни дізнаватимуться про ці штрафи так само, як і про штрафи за перевищення швидкості.

    Лазуткін наголосив, що дані можна оновити в ТЦК та СП або в додатку Резерв+. Однак ЦНАПи більше не надаватимуть послуг з оновлення даних. Важливо зазначити, що оновлення військово-облікових даних після 16 липня 2024 року не звільняє від адміністративної відповідальності. Тож штраф буде виписано в будь-якому випадку.

    Лазуткін зазначив, що громадяни мають своєчасно оновлювати свої військово-облікові дані, щоб уникнути штрафів. Це важливий крок для забезпечення належного військового обліку та оперативного реагування у разі необхідності.



    • інші новини