Інженери створили пристрій, який полегшить будівництво місячних баз

    88

    Група інженерів з NASA та Колорадської гірничої школи розробили вузол кріплення Lunar Attachment Node (LANCE). Він нагадує звичайний бульдозерний відвал, який можна буде легко закріпити на місяцеході під час будівельних робіт.

    Спочатку LANCE розробили для кріплення до прототипу місяцехода Chariot, який американські інженери збудували ще у 2007 році, коли NASA планувало розпочати будівництво місячної бази у 2019-му.

    Хоча терміни програми підкорення нашого природного супутника зазнали значних змін, нещодавно вирішили використовувати в програмі «Артеміда» два окремі місяцеходи для переміщення астронавтів. LANCE можна буде прикріпити до будь-якого з цих місяцеходів, щоб використовувати під час будівництва місячної інфраструктури.

    Рама LANCE виготовлена ​​з алюмінію, який значно легший від сталі, а вигнута передня частина — із комбінації композитів із вуглецевого волокна та епоксидної смоли.

    Інженери NASA вже створили прототип LANCE, який можна використовувати на Місяці для будівництва доріг, посадкових майданчиків та берм (ґрунтові загородження для захисту обладнання та будівель). Прототип випробували на озері Мозес у США — його вважають ідеальним полігоном для тестів LANCE через вулканічний мул, що нагадує реголіт природного супутника Землі.

    LANCE показав чудові результати у тестах. Він вирівняв ділянку розміром 25 на 25 метрів, а потім перейшов до спорудження берми.

    Однак поки що не ясно, чи стане LANCE частиною програми «Артеміда» і чи застосовуватиме це обладнання для створення місячної бази.



    • інші новини