Українці у США вийшли на мітинги після атаки на “Охматдит”

    236

    9 липня в Нью-Йорку, Чикаго, Вашингтоні та Лос-Анджелесі українці вийшли на вулиці, аби привернути увагу світу до терористичних дій росії в Україні. Мітинги організовані у відповідь на атаку рф 8 липня, яка вкотре вразила всіх своєю жорстокістю.

    Ці мітинги відбуваються напередодні саміту НАТО, нагадуючи світовій спільноті про щоденні вбивства українських дітей росією та необхідність більшої підтримки України.

    Президент США Джо Байден відреагував на атаку рф по “Охматдиту”, назвавши цей удар “жахливим нагадуванням про жорстокість росії”. Він закликав світ продовжувати підтримувати Україну та не ігнорувати агресію рф.

    8 липня російські війська здійснили масований обстріл України, що став однією з найпотужніших атак на Київ за останній час. Постраждали також Кривий Ріг та Дніпро. Одним із найбільш постраждалих місць стала Національна дитяча спеціалізована лікарня “Охматдит”.

    Пошуково-рятувальні роботи в “Охматдиті” тривали всю ніч на 9 липня і завершились тільки сьогодні. Рятувальники безперервно розбирали завали зруйнованого корпусу, демонтували обрушені перекриття та розчищали завали.

    За останніми даними, внаслідок атаки 8 липня загинуло понад 40 осіб, серед них четверо дітей. Тіло одного хлопчика знайшли під завалами у Києві вночі. Постраждало близько 200 осіб, яким надається медична допомога. У лікарнях Києва перебувають 64 особи, 28 госпіталізовані у Кривому Розі, 6 осіб – у Дніпрі. Пацієнтів з “Охматдиту” перевели до інших медичних закладів.

    Рада Безпеки ООН збирає екстрене засідання після масованого обстрілу України 8 липня. До цього закликали Великобританія, Франція, Еквадор, Словенія та США, а також президент України Володимир Зеленський. росія ж як завжди намагається зняти з себе відповідальність за удар по “Охматдиту”.



    • інші новини