Магнітні бурі 22 червня: що очікувати і як підготуватися

    172

    В суботу, 22 червня, магнітні бурі не завдадуть нам значних незручностей. Дослідники зазначають, що рівень сонячної активності залишався помірним останніми днями.

    Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США опублікував дані про сонячну та геомагнітну активність на 22-23 червня 2024 року.

    Геомагнітні бурі класифікують за К-індексом, який визначає рівень потужності бурі від 2 до 9. Чим вищий К-індекс, тим сильніші бурі та їхній вплив на людей і техніку. На суботу прогнозується К-індекс 3, що відповідає зеленому рівню та вказує на помірну сонячну активність. Така ж ситуація очікується і в неділю, 23 червня.

    Помірний рівень сонячної активності означає, що сильних магнітних бур не буде. Це добра новина для тих, хто чутливий до змін в атмосфері.

    Нагадаємо, що під час магнітних бур багато людей можуть відчувати мігрень, втомленість або навіть проблеми зі сном. Але з таким К-індексом ці симптоми навряд чи будуть помітні.

    Отже, субота, 22 червня, обіцяє бути спокійним днем з помірною сонячною активністю. Це означає, що можна планувати активний відпочинок або будь-які інші заходи без особливих побоювань щодо магнітних бур. Будьте спокійні та насолоджуйтеся вихідними!