У Харкові знищено понад 50 тисяч книжок: постраждали три видавництва

    186

    У результаті обстрілу друкарні “Фактор-друк” у Харкові 23 травня знищено понад 50 тисяч книжок, і постраждали як мінімум три видавництва: “Vivat”, “Клуб сімейного дозвілля” (КСД) та “Ранок”. Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського.

    Під час масованого обстрілу Харкова росіяни завдали удару по місцевій друкарні “Фактор-друк”. За офіційною заявою видавництва “Vivat”, яке входить до холдингу “Фактор”, у момент обстрілу в друкарні знаходилися книги цього видавництва та інших українських видавництв.

    Vivat

    “Фактор-друк” є одним з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі. Видавництво “Vivat”, яке є частиною цього холдингу, повідомило про значні втрати книжок, що друкувалися під час обстрілу. Це серйозний удар по всій видавничій галузі країни, адже в друкарні “Фактор-друк” друкуються книги майже всіх українських видавництв.

    “Ранок”

    Видавництво “Ранок”, яке друкує підручники для українських шкіл, також повідомило про серйозні втрати. Генеральний директор “Ранку” Віктор Круглов зазначив, що доля кількох десятків тисяч книжок, які були розміщені на “Фактор-друк”, наразі невідома. Це складає приблизно 15-20% від загального тиражу видавництва.

    “Клуб сімейного дозвілля”

    Ще одним постраждалим видавництвом став “Клуб сімейного дозвілля” (КСД). За словами PR-менеджерки видавництва Тетяни Рябченко, на момент обстрілу на “Фактор-друк” знаходилися 11 тайтлів видавництва, доля яких наразі невідома. Видавництво зазначило, що розподілило свої наклади між кількома друкарнями, щоб зменшити ризики, але цей теракт став справжнім шоком для всієї команди.

    Цей ворожий обстріл підкреслює глибину втрат, які зазнає українська культура та освітня система внаслідок війни.



    • інші новини