ДТЕК оголосив масштабні відключення світла 24 травня

    58

    П’ятниця, 24 травня, стане днем без світла для багатьох регіонів України. ДТЕК повідомив, що відключення електрики торкнуться Києва, Київської, Одеської, Дніпропетровської та Донецької областей, і триватимуть вони цілодобово.

    Деталі відключень

    Згідно з інформацією, наданою ДТЕК, графіки відключень діятимуть від опівночі до опівночі, тобто протягом усієї доби. Компанія зазначила, що це рішення прийняте за вказівкою “Укренерго”.

    У ДТЕК підкреслили, що в Києві ліміти, визначені “Укренерго”, покриють в середньому лише 76% потреб столиці. Це означає, що багато киян змушені будуть пристосуватися до значних перебоїв у постачанні електроенергії.

    Де знайти графіки відключень

    Щоб бути в курсі, коли саме у вашому районі не буде світла, перегляньте графіки на сайтах операторів систем розподілу ДТЕК або скористайтеся чат-ботами компанії.

    Варто зауважити, що “Укренерго” також підтвердило: 24 травня графіки погодинних відключень світла стосуватимуться як промислових, так і побутових споживачів. Проте енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури залишиться без змін.

    Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький вже попередив про можливі складнощі з енергопостачанням в майбутню зиму. За його словами, українці мають бути готові до нових графіків відключень світла, адже ситуація в енергосистемі країни залишається напруженою.

    Тож, підготуйте ліхтарі та павербанки, адже 24 травня обіцяє бути темним днем для багатьох українців. Будьте готові до відключень і зберігайте спокій!



    • інші новини