Екстрені відключення світла в Україні: «Укренерго» вводить нові графіки

    62

    В Україні почали масово впроваджувати екстрені відключення світла через дефіцит потужності в енергосистемі. Це стало наслідком масованих атак окупантів на українську енергетику, повідомляє «Укренерго» та компанія Yasno.

    Аварійні відключення вже впроваджено на Київщині, Львівщині, Сумщині, Івано-Франківщині, Волині, Вінниччині, Полтавщині, Буковині та Дніпропетровщині. Ці заходи необхідні для стабілізації енергосистеми.

    «Укренерго» неодноразово попереджало про значний дефіцит електроенергії й закликало громадян до економії, особливо у вечірній час. Тепер аварійні відключення будуть діяти у всіх регіонах України з 21:00 до 00:00.

    Промислові обмеження на весь день

    Сьогодні, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності діятимуть протягом всієї доби — з 00:00 до 24:00.

    Впровадження аварійних відключень світла матиме значний вплив на повсякденне життя українців. Економія енергії стає критично важливою, особливо у вечірні години, коли навантаження на енергосистему найбільше. Кожен з нас може зробити свій внесок у стабілізацію ситуації, зменшуючи споживання електроенергії.

    Масовані відключення світла є вимушеним заходом для забезпечення стабільності енергосистеми України. «Укренерго» і надалі інформуватиме про ситуацію та заходи, які вживаються для її покращення. Слід бути готовими до можливих відключень і дотримуватися рекомендацій щодо економії електроенергії.



    • інші новини