Blue Origin відновлює туристичні польоти на кордон космосу – запуск відбудеться за кілька днів

    20

    Приватна аерокосмічна компанія Blue Origin, започаткована мільярдером Джеффом Безосом (Jeff Bezos), оголосила, що знову почне доставляти людей на кордон космосу і назад на своєму суборбітальному кораблі New Shepard після майже дворічної перерви. За повідомленням Bloomberg, запуск із екіпажем заплановано на 19 травня з космодрому в Західному Техасі.

    Це буде перший політ New Shepard із людьми на борту після інциденту у серпні 2022 року, коли під час посадки стався спалах одного з двигунів. На щастя, ніхто із членів екіпажу не постраждав. Після інциденту компанія провела розслідування та удосконалила системи корабля перед поновленням комерційних польотів.

    Нагадаємо, за кілька місяців до аварії Blue Origin розпочала регулярні туристичні польоти до космосу на New Shepard. Пасажирам було надано можливість провести близько 10 хвилин у стані невагомості та помилуватися видами Землі з висоти 100 км – за міжнародною класифікацією на цій висоті проходить кордон космосу. Екіпаж складався із шести осіб, а вартість квитка доходила до сотень тисяч доларів.



    • інші новини