Маск планує відправити на Марс близько мільйона людей: мільярдер розкрив плани з колонізації Червоної планети

    34

    На базі SpaceX відбувся невеликий захід, в рамках якого Ілон Маск (Elon Musk) коротко протягом 40 хвилин розповів про те, як SpaceX збирається підкорювати космічні простори.

    За словами Маска, фундамент майбутніх серйозних космічних місій компанія закладає вже зараз. Головне, що вже вдалося досягти — повторне використання частин ракет. Зараз компанія, з одного боку, доводитиме до розуму Starship (за словами Маска, наступного року Starship злетить і приземлиться на Землю), з іншого боку, збільшуватиме виробничі потужності, оскільки для підкорення Марса потрібна не одна сотня ракет. Причому безпосередньо в марсіанській місії братимуть участь не серійні версії цього прототипу, а Starship 3.

    Потрібні будуть нові технології: наступного року компанія планує продемонструвати систему космічної дозаправки — передачі палива з одного корабля на інший. За словами Маска, це дуже важливий етап у марсіанській програмі: на один політ до Марса знадобиться 5-6 дозаправок корабля на орбіті.

    Схема підкорення Марса виглядає так:

    Найближчим часом SpaceX доведе кількість “Мехазілл” (вежі, які утримують і в майбутньому будуть вловлювати Starship) до чотирьох.

    Маск планує відправити на Марс близько мільйона чоловік і кілька тонн вантажу — все це, за його словами, потрібне для успішної колонізації планети. Але перш за все компанія вирушить на Місяць і побудує там базу (Moonbase Alpha).



    • інші новини