Microsoft назвала ціни на продовження підтримки Windows 10 після 2025 року

    161

    Наприкінці минулого року Microsoft оголосила, що продовжить надавати оновлення безпеки для Windows 10 після завершення офіційної підтримки цієї версії операційної системи. Це буде відбуватися в рамках програми розширеної підтримки Extended Security Updates і тепер софтверний гігант озвучив скільки коштуватимуть оновлення безпеки для тих, хто з якихось причин не готовий перейти на Windows 11 до осені наступного року.

    Період офіційної підтримки Windows 10 завершиться 14 жовтня 2025 року. Після цієї дати користувачам ОС доведеться доплачувати, якщо вони хочуть і надалі продовжувати отримувати оновлення безпеки. Перший рік обслуговування в рамках програми ESU софтверний гігант оцінив у $61. Споживачам та корпоративним клієнтам доведеться придбати окремі ліцензії ESU для кожного пристрою з Windows 10, який вони планують використовувати після згаданої раніше дати. Цікаво, що другий рік розширеної підтримки за програмою ESU коштуватиме вже $122, а третій — $244. Якщо користувач приєднається до програми ESU на другому році, то йому також доведеться сплатити і перший, оскільки Microsoft випускатиме накопичувальні оновлення.

    Зазвичай Microsoft пропонує участь у програмі ESU лише організаціям, які з якихось причин змушені використовувати старіші версії Windows. На цей раз все інакше. Оскільки велика кількість людей по всьому світу продовжує використовувати Windows 10 майже через дев’ять років з моменту її запуску, брати участь у програмі ESU зможе будь-хто.

    «Розширені оновлення безпеки не повинні сприйматися як довгострокове рішення, а скоріше як перехідний етап. Ви можете придбати ліцензії ESU для пристроїв з Windows 10, які ви не плануєте оновлювати до Windows 11, починаючи з жовтня 2024 року, за рік до закінчення офіційної підтримки», – йдеться у повідомленні Microsoft.

    Компанії, які використовують для оновлень хмарні рішення Microsoft, такі як Intune та Windows Autopatch, зможуть отримати знижку у розмірі 25% на оновлення в рамках програми ESU. Це зменшить вартість послуги до $45 за користувача (до п’яти пристроїв) протягом першого року дії програми. Якщо користувачі залучать пристрої з Windows 10 для підключення до хмарних робочих місць з Windows 11 на платформі Windows 365, Microsoft надасть оновлення за програмою ESU безкоштовно, оскільки ціна ліцензії включена в підписку Windows 365.

    Продовжити використання Windows 10 та отримувати оновлення безпеки за програмою ESU за більш вигідними умовами зможуть школи. Тут Microsoft готова надавати оновлення за $1 у перший рік, $2 у другий і $4 в третій. Не схоже, що компанія планує надавати спеціальні знижки на участь у програмі ESU для звичайних споживачів. Можливо це продиктовано бажанням софтверного гіганта прискорити процес переходу на Windows 11.



    • інші новини