В Android 15 буде повністю перероблена панель керування гучністю: що зміниться

    87

    Ще в 2021 році Google представила Material You – свою нову мову дизайну. Елементи дизайну Material You вперше з’явилися в Android 12. Однак поточний дизайн панелі гучності Android веде свою історію ще з дев’ятої версії Android і не відповідає останнім рекомендаціям Material Design. У майбутньому випуску Android 15 компанія Google виправить цю недоробку, представивши повністю перероблену панель керування гучністю.

    Дослідник Мішаал Рахман (Mishaal Rahman) зміг активувати вручну в Android 15 Developer Preview 2 панель гучності з новим дизайном. Панель, як і раніше, пропонує п’ять повзунків для регулювання кожного аудіопотоку: мультимедіа, виклику, дзвінка, повідомлень та будильника. Повзунки нової панелі стали значно товстішими, що, безумовно, підвищить зручність їх використання. У районі максимального рівня гучності з’явилася точка, а натискання значка повністю відключає відповідний аудіопотік.

    Натискання кнопки поруч із повзунком гучності мультимедіа згортає або розгортає панель. Щоразу, коли відбувається активне відтворення мультимедіа, панель гучності за замовчуванням згортається. В іншому випадку вона відкривається в повністю розгорнутому стані.

    Заголовок «звук та вібрація» зник, а на його місці знаходиться постійний ярлик виведення мультимедіа. Раніше він з’являвся лише за активного відтворення мультимедіа, тепер відображається незалежно від цього. Однак, коли мультимедіа не відтворюється, натискання ярлика не відкриває перемикач виведення мультимедіа. Схоже, що ярлик залишений для того, щоб користувач бачив який аудіопристрій в даний момент активний.

    Google також додала кілька нових анімацій на панель гучності Android 15. Текст назви потоку переміщається разом з повзунком, а поточний рівень гучності відображається замість піктограми при кожному переміщенні повзунка. За чутками, на оновленій панелі гучності мають з’явитися додаткові елементи керування просторовим звуком та таємничий контроль шуму, проте досліднику не вдалося їх виявити під час тестування.

    Оновлений дизайн панелі гучності за замовчуванням не доступний у поточній збірці Android 15 Developer Preview 2, але висока ймовірність того, що нова панель з’явиться в наступній бета-версії.



    • інші новини