У Британії медики вперше використали окуляри Apple Vision Pro під час операції

    26

    Співробітники лікарні Кромвелл у Лондоні використали нову гарнітуру змішаної реальності Apple Vision Pro під час двох мікрохірургічних операцій на хребті.

    Окуляри Apple Vision Pro носила одна з медсестер, яка працює разом із хірургом, щоб стежити за ходом операції та подавати необхідні інструменти.

    Пристрій дозволяв їй бачити реальний світ, але з накладеною поверх важливою інформацією про стан здоров’я пацієнта та перебіг процедури.

    Після випуску пристрою Vision Pro від Apple у США минулого місяця став доступний ряд програм для охорони здоров’я, сумісних із гарнітурою, як зазначено в пресрелізі Apple.

    Серед них компанія Stryker Mako SmartRobotics розробила програму, призначену для хірургів, які проводять протезування кульшового та колінного суглобів.

    Водночас Fundamental Surgery пропонує хірургічне навчання у віртуальній реальності, а Cedars-Sinai пропонує пацієнтам додаток для підтримки психічного здоров’я за допомогою медитації та глибоких дихальних вправ.

    Сюзан Прескотт, віцепрезидент Apple зі зв’язків із світовими розробниками, сказала в пресрелізі: «Ми дуже раді бачити неймовірні програми, які розробники з усієї спільноти охорони здоров’я додають в Apple Vision Pro».



    • інші новини