Virgin Galactic призупинила туристичні польоти після того, як частина корабля випадково відокремилася

    38

    Компанія Virgin Galactic призупинила туристичні польоти після першої суборбітальної місії у 2024 році. Засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон повідомив, що невелика частина літака-носія ненавмисно відокремилася під час польоту, проте на безпеку місії це не вплинуло.

    Під час польоту було втрачено юстувальний штифт. Він потрібен для того, щоб «гарантувати вирівнювання VSS Unity літаком-носієм VMS Eve при з’єднанні цих транспортних засобів на землі під час передпольотних процедур».

    Штифт знаходиться на нижній стороні двофюзеляжного літака-носія VMS Eve, який підіймає космоплан VSS Unity на більшу висоту, перш ніж той вирушить у політ.

    Virgin Galactic повідомила Федеральне управління цивільної авіації (FAA) про проблему та збирається працювати з відомством над її вирішенням.

    Virgin Galactic Річарда Бренсона пропонує послуги у секторі космічного туризму із серпня 2023-го. Проте минулого року керівництво компанії вирішило скоротити частоту польотів суборбітального корабля VSS Unity (SpaceShipTwo) та повністю припинити їх до середини 2024 року. На сьогодні пілотований ракетний космоплан встиг здійснити шість рейсів, ще один попереду.



    • інші новини