В Україні хочуть саджати до в’язниці ухилянтів, які втекли за кордон

    1421

    Народні депутати пропонують посилити відповідальність за незаконний перетин кордону під час мобілізації. Зокрема, парламентарі пропонують кидати за ґрати ухилянтів, які нелегально втекли за кордон. Відповідний проєкт №10453 зареєстрований на сайті Верховної Ради.

    Як зазначається, від початку повномасштабного вторгнення рф, 650 тисяч чоловіків призовного віку виїхали з України та перебувають в даний час за кордоном.

    Згідно документа, у разі повторної спроби або за злочин, здійснений групою осіб, передбачається позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. А якщо дії поєднані з насильством або із застосуванням зброї, то на строк від 8 до 12 років.

    «Особа, яка здійснила перетин державного кордону України з метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, звільняється від кримінальної відповідальності за злочин, передбачений частиною першою цієї статті, в разі, якщо така особа повернулася на територію України впродовж шести місяців від моменту перетину кордону та добровільно заявила про факт скоєння злочину працівникам Державної прикордонної служби України», – йдеться у пояснювальній записці.

    В четвер, 1 лютого, проєкт закону направлено на розгляд комітету.

    Нагадаємо, воєнний стан та загальна мобілізація в Україні триватимуть щонайменше до 14 лютого 2024 року.



    • інші новини