Марсіанський гелікоптер не розбився – NASA відновило зв’язок з Ingenuity і з’ясовує причини інциденту

    320

    Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США повідомило про відновлення зв’язку з марсіанським гелікоптером Ingenuity, який несподівано перервався під час чергового, 72-го польоту над поверхнею Червоної планети. Ingenuity завершив попередній політ раніше з невідомої причини, і фахівці американського космічного агентства хотіли цього разу провести перевірку систем вертольота.

    “Хороші новини сьогодні: ми відновили контакт з #MarsHelicopter після того, як дали команду @NASAPersevere провести тривалі сеанси прослуховування сигналу Ingenuity”, – повідомила Лабораторія реактивного руху NASA (Jet Propulsion Laboratory, JPL) в неділю, додавши, що її фахівці зараз вивчають нові дані, щоб краще зрозуміти причину несподіваної втрати зв’язку під час 72 польоту.

    Фахівці NASA і раніше стикалися із втратою зв’язку з Ingenuity. Востаннє це сталося у травні минулого року. Але поки що рано говорити, що трапилося зі зв’язком цього разу. Марсіанський вертоліт вже давно працює з перевищенням початкового графіка, наміченого NASA, відзначивши в грудні разом із марсоходом Perseverance 1000-й день перебування на Червоній планеті, встановивши того ж місяця новий рекорд по дальності польоту на Марсі. Адже спочатку передбачалося, що Ingenuity здійснить лише п’ять польотів, щоб продемонструвати можливість використання гвинтокрилих машин на Марсі.



    • інші новини