Instagram отримав нову функцію – тепер дітей, що засиділися допізна, програма відправлятиме спати

    58

    Instagram представив нову функцію, спрямовану на формування свідомого споживання контенту в підлітків. Засидженому допізна юному користувачеві, який понад десять хвилин переглядає короткі відео в розділі Reels або переписується в розділі особистих повідомлень, Instagram запропонує закрити програму і лягти спати.

    Ці “нічні натяки” (Nighttime Nudges) автоматично з’являться в облікових записах підлітків, і вимкнути їх не вдасться. У Instagram не уточнили, чи торкнеться нововведення всіх підлітків, чи тільки дітей до 18 років. Ідея нововведення полягає в тому, щоб спонукати підлітків, які не користуються штатними функціями контролю часу, проведеного в соцмережах, закривати програми на ніч. «Хочемо, щоб підлітки закривали Instagram з почуттям, що час, що проводиться в додатку, значущий і витрачається цілеспрямовано, і ми знаємо, що для молодих людей сон особливо важливий», — заявили в адміністрації соцмережі.

    Instagram пропонує підліткам та їхнім батькам цілий набір засобів для керування часом, що проводиться у додатку. Крім функцій батьківського контролю, є також «Тихий режим» (Quiet Mode), при запуску якого в додатку відключаються повідомлення, а на особисті повідомлення друзів та передплатників надсилаються автоматичні відповіді, що користувач недоступний та зайнятий чимось іншим, наприклад, навчається чи спить.



    • інші новини