Конкурент Starlink запропонував супутниковий інтернет зі швидкістю 100 Мбіт/с та дешевше, ніж у Маска

    2526

    Конкурент SpaceX Starlink, оператор супутникового інтернету HughesNet почав пропонувати клієнтам тарифний план зі швидкістю 100 Мбіт/с, що стало можливим після запуску в липні на високу геостаціонарну орбіту супутника зв’язку Jupiter 3. Після проведення низки тестів HughesNet повідомив, що Jupiter 3 готовий до роботи. Супутник вагою 9,2 тонни був доставлений на орбіту ракетою Falcon Heavy компанії SpaceX.

    У рамках тарифних планів Elite та Fusion при щомісячній платі у розмірі $90 та $110 швидкість вхідного з’єднання становить до 100 Мбіт/с. Швидкість вихідного з’єднання досягає лише 5 Мбіт/с. При цьому в обох випадках буде встановлено обмеження високошвидкісної передачі даних у розмірі 200 Гбайт на місяць. Після перевищення ліміту абонент зможе скористатися інтернетом на знижених швидкостях.

    Завдяки запуску супутника Jupiter 3, що забезпечує пропускну спроможність широкосмугового зв’язку понад 500 Гбіт/с, загальна пропускна спроможність сервісу HughesNet склала більше ніж 1 Тбіт/с.

    Збільшення швидкості передачі даних зроблять HughesNet більш конкурентним порівняно з сервісом супутникового інтернету Starlink компанії SpaceX із глобальною абонентською базою 2,2 млн осіб. Хоча Starlink пропонує швидкість завантаження понад 220 Мбіт/с, у багатьох користувачів у США, згідно з даними Ookla Speedtest.net, насправді швидкість знаходиться близько 70 Мбіт/с. Вартість послуги Starlink для житлових приміщень досягає $120 на місяць, залежно від розташування.

    Для підключення до супутникового інтернету клієнти HughesNet можуть орендувати або купувати супутникові антени, вартість яких залежить від тарифного плану.