Apple відкрила доступ до діагностичного ПЗ для самостійного ремонту техніки

    86

    Компанія Apple оголосила про розширення програми самостійного ремонту пристроїв Self Service Repair. На додаток до вже включених до неї продуктів додалися смартфони iPhone 15 та комп’ютери Mac з чипом Apple M2. Крім того, користувачі зможуть задіяти діагностичне програмне забезпечення компанії, яке раніше було доступне лише в магазинах Apple Store та авторизованих сервісних центрах.

    Доступ до діагностичного програмного забезпечення Apple суттєво спростить пошук та усунення несправностей. З його допомогою можна протестувати окремі компоненти пристрою, включаючи акумулятор, камери, різні датчики, eSIM та ін. Раніше рядові користувачі пристроїв компанії та неавторизовані сервісні центри не могли задіяти діагностичне програмне забезпечення компанії, але тепер це змінюється. На даному етапі програмне забезпечення Apple Diagnostics для самостійного ремонту пристроїв доступне на території США, а наступного року його зможуть задіяти власники пристроїв компанії в Європі. Зазначається, що для взаємодії з програмним забезпеченням необхідні певні знання та навички в області ремонту пристроїв Apple.

    Що стосується розширення програми самостійного ремонту, то тепер до неї включені смартфони iPhone 15 та комп’ютери Mac на базі процесора Apple M2, включаючи 14- та 16-дюймові MacBook Pro, 15-дюймовий MacBook Air, Mac Mini, Mac Pro та Mac Studio. На додаток до цього програма самостійного ремонту діє ще в 24 європейських країнах, включаючи Хорватію, Данію, Грецію, Нідерланди, Португалію і Швейцарію. Загалом програма Self Service Repair на цей час поширена на 35 продуктів Apple і діє в 33 країнах.



    • інші новини