Ілон Маск пояснив, чому перейменував Twitter на X: це не просто зміна назви

    753

    Ілон Маск (Elon Musk) пояснив своє рішення відмовитися від знаменитого логотипу Twitter у вигляді синьої пташки прагненням перетворити соцмережу на платформу для зв’язку та фінансових транзакцій — на «додаток для всього», як висловився бізнесмен.

    «Twitter був поглинений X Corp як для забезпечення свободи слова, так і як прискорювач X — програми [для] всього. Це не просто компанія, яка змінює ім’я, але продовжує робити те саме. Назва Twitter мала сенс, коли сюди ходили всього 140 символів — як пташки цвірінькали, — але зараз можна публікувати майже все що завгодно, зокрема кілька годин відео. У найближчі місяці ми додамо всебічне спілкування та можливість керувати всім вашим фінансовим світом. У цьому контексті назва Twitter не має сенсу, тому нам потрібно попрощатися з пташкою»  – розповів Маск.

    В обговоренні нововведень взяла участь новий гендиректор Twitter Лінда Яккаріно (Linda Yaccarino) — вона підтвердила, що додаток X включатиме функції з області фінтеху: проведення платежів і банківських операцій. Пані Яккаріно запросили до Twitter як людину, здатну відновити довіру користувачів та рекламодавців, підірвану серією раптових і не завжди виправданих на перший погляд змін, внесених за ініціативою Маска.

    Нещодавно Маск зізнався, що доходи Twitter від реклами впали вдвічі. Також гігант соцмереж Meta запустив прямого конкурента платформі – службу мікроблогів Threads.

    Ребрендинг Twitter у X зумів привернути увагу до платформи, але навряд чи він компенсує мільярди доларів втраченої вартості бренду, вважають опитані Bloomberg експерти. Ще до закриття угоди з покупки Twitter Маск розповідав про плани перетворити Twitter на супердодаток на зразок китайського месенджера WeChat, який використовується не тільки для обміну повідомленнями, але й для фінансових послуг широкого спектру, включаючи споживчі кредити. Свої наміри щодо Twitter мільярдер так і не конкретизував.



    • інші новини