Народився перший у світі клон полярного вовка

    1370

    Китайська біотехнологічна компанія оголосила про народження першої у світі клонованої дикої полярної вовчиці. Про це повідомляє китайське видання Global Times.

    За словами Мі Цзідуна (Mi Jidong), генерального директора Sinogene Biotechnology Co, китайські дослідники з 2020 року почали співпрацювати з океанаріумом Harbin Polarland, що спеціалізується на полярних тваринах, щоб врятувати вовка, що знаходиться під загрозою зникнення. Донорські клітини були отримані зі зразка шкіри дикої самки полярного вовка, яка була привезена з Канади. На клонування пішло близько двох років.

    Клонування вовка було здійснено шляхом конструювання 137 нових ембріонів з ооцитів, у яких були видалені ядра, та соматичних клітин з подальшим перенесенням 85 ембріонів у матки семи біглів. Одна яйцеклітина розвинулася у здорову особину, яку назвали Майя. Вибір собаки як сурогат був зроблений тому, що собаки мають загальне генетичне походження із стародавніми вовками.

    Експерти вважають, що народження першого у світі клонованого дикого арктичного вовка є важливою віхою у застосуванні технології клонування, яка має велике значення для збереження біорізноманіття та рідкісних тварин, що знаходяться під загрозою зникнення.



    • інші новини