SpaceX готова заплатити за злам мережі Starlink до $25 тисяч

    82

    SpaceX оголосила про запуск програми, в рамках якої фінансово винагородить людей, яким вдасться зламати супутникову мережу Starlink. Компанія Ілона Маска (Elon Musk) готова платити до $25 тис. за виявлення вразливостей у системі супутникового інтернету.

    Заява SpaceX була зроблена лише через кілька днів після того, як дослідник у сфері інформаційної безпеки Леннерт Вутерс (Lennert Wouters) продемонстрував спосіб апаратного злому абонентського терміналу Starlink, що використовується для зв’язку із супутниками. Для цього йому знадобився саморобний пристрій, який коштував $25.

    SpaceX звернула увагу на роботу Вутерса та привітала дослідника.

    “Ми вважаємо атаку технічно вражаючою, і це перша атака такого роду, про яку нам стало відомо” , – йдеться в повідомленні SpaceX.

    У компанії зазначили, що злом терміналу Starlink за допомогою саморобного апаратного модуля не повинен турбувати рядових користувачів мережі, оскільки навіть у разі його успіху пряма дія на супутники не чиниться.

    У компанії зазначили, що інженери SpaceX постійно намагаються зламати Starlink і працюють над пошуком уразливостей у мережі, щоб зробити сервіс надійнішим та безпечнішим. На даний момент на сайті компанії в розділі, присвяченому програмі пошуку вразливостей мережі Starlink, вказані імена 32 дослідників, які, за словами SpaceX, повідомили про важливі проблеми безпеки. Також там сказано, що за останні три місяці середня виплата у рамках цієї програми становила $973.

    Джерело: Business Insider