Ілон Маск заявив, що роботи Tesla зможуть готувати їжу та доглядати за літніми людьми

    184

    Минулого місяця стаття Ілона Маска (Elon Musk) про перспективи розвитку технологій, що змінюють спосіб життя людей, з’явилася в офіційному виданні Управління з питань кіберпростору КНР, яке займається питаннями інформаційної безпеки. Крім іншого, він поділився своїми уявленнями про сфери застосування людиноподібних роботів, які розробляє компанія Tesla.

    Нагадаємо, працездатний прототип такого робота Tesla Bot глава компанії має намір продемонструвати наприкінці наступного місяця, а серійне виробництво буде розгорнуте на підприємстві в Техасі наступного року. Раніше Маск пояснював, що такі роботи спочатку будуть використовуватися для виконання простих і монотонних операцій, але згодом їх програмне забезпечення еволюціонує до рівня, що дозволяє перетворити їх на повсякденних помічників для великої кількості людей.

    У своїй китайській статті Ілон Маск заявив, що в перспективі роботи Tesla зможуть «обслуговувати мільйони домогосподарств, беручи участь у процесі приготування їжі, догляду за газонами та людьми похилого віку». Заповітною мрією Маска, як у статті, є поява на Марсі самодостатнього міста, населеного людьми. Втім, тут він не став у звичній собі манері називати терміни колонізації Марса на такому рівні. Певну роль у світі майбутнього мільярдер відводить і розробкам компанії Neuralink, яка спеціалізується на реалізації інтерфейсу між людським мозком та комп’ютером.

    У своїй статті Ілон Маск також пояснив, що масове виробництво людиноподібних роботів зробить їх відносно доступними. Менш ніж за десять років вартість такого робота опуститься до рівня нижче за автомобіль, і люди зможуть дарувати таких роботів своїм батькам на день народження, як сподівається глава компанії Tesla.

    Джерело: Bloomberg