SpaceX провела наземні випробування ракетного прискорювача Super Heavy

    779

    Аерокосмічна компанія SpaceX провела успішне випробування двигуна надважкої ракети-носія Super Heavy, яка призначена для польотів космічних кораблів нового покоління Starship. Під час попередніх випробувань, що відбулися місяць тому, сталося загоряння прискорювача.

    SpaceX продовжує рух на шляху до першого орбітального тестового польоту системи Starship, яка складається з величезного розгінного блоку Super Heavy і космічного корабля. Висота усієї системи становить 120 метрів. Згідно з наявними даними, компанія Ілона Маска (Elon Musk) планує здійснити проведення першого орбітального польоту нового корабля в період з 1 вересня 2022 по 1 березня 2023 року. Для цього будуть використовуватися прототип ракети Super Heavy Booster 7 та корабель Ship 24.

    Нинішнє тестове включення двигуна проводилося на майданчику бази Starbase у Південному Техасі. Цього разу запускався лише один із 33 двигунів Raptor, але при цьому він працював протягом 20 секунд. Мета випробувань полягала у перевірці якості роботи двигуна. Передбачається, що в ході подальших випробувань SpaceX поступово збільшуватиме кількість двигунів, що запускаються одночасно.

    Нагадаємо, SpaceX планує використовувати гігантську систему Starship для проведення польотів на Місяць, Марс і до більш віддалених космічних об’єктів. Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) США також оцінило перспективи проєкту, обравши Starship як перший посадковий модуль для доставки астронавтів на поверхню Місяця в рамках програми Artemis. Що стосується майбутнього тестового польоту, то під час його проведення ракета-носій Booster 7 повинна приводитися в Мексиканській затоці невдовзі після старту, тоді як корабель Ship 24 здійснить повний обліт Землі, після чого приводниться у Тихому океані поблизу гавайського острова Кауаї.

    Джерело: Space