В Україні можуть легалізувати порно та еротику

    396

    Петиція про легалізацію порно та еротики в Україні набрала понад 25 тисяч голосів. Тепер на пропозицію має відреагувати президент Володимир Зеленський.

    Автором петиції є Тарас Сіромський. За його словами, в розвинених державах немає заборони на порнографічну діяльність, тоді в Україні, за його оцінкою, відповідний закон ухвалювали з міжнародними зауваженнями про порушення свободи слова.

    «Нам пора рухатися до цивілізованих держав, а не сидіти на рівні країн третього світу, які забороняють жінкам носити коротенькі спіднички чи роздягатися на пляжі. Тим паче зараз, коли багато людей втратили роботу й це ідеальний шанс принести гроші в український бюджет», – йдеться в тексті петиції.

    На думку автора звернення, зняття заборони на еротику та порно доведе демократичність та свободу України, «за яку ми зараз боремося».

    Нагадаємо, згідно із законом «Про захист суспільної моралі», який набув чинності у 2003 році, виробництво й продаж продукції порнографічного характеру в Україні заборонені в будь-якій формі. Виробництво й поширення порнографії карається позбавленням волі терміном до 5 років, а повторні порушення — терміном до 10 років (ст. 301 Кримінального кодексу).



    • інші новини