Військові США створили “Агентство з вивчення аномалій” – воно займеться НЛО і не тільки

    313

    Світ стає все більш схожим на відеогру або фантастичний блокбастер. У Пентагоні сформували нове відомство для розширення досліджень «невідомих повітряних явищ» або UAP, які раніше називали «невідомими літаючими об’єктами» — НЛО (UFO). Зміна назви свідчить про розширення сфери відповідальності установи.

    Нове відомство названо “Агентством з всеосяжного вивчення аномалій” (All-domain Anomaly Resolution Office, AARO). Про це заявила заступник міністра оборони США Кетлін Хікс (Kathleen Hicks). Військові скоригували не лише назву, а й цілі — наприкінці минулого року йшлося про створення «Групи з ідентифікації та синхронізації підходу до повітряних об’єктів» (Airborne Object Identification and Management Synchronization Group, AOIMSG).

    Як повідомляє Newsweek, із формуванням AARO відбулося як «перейменування» AOIMSG, так і «розширення місії» відповідно до Закону про асигнування на національну оборону на поточний фінансовий рік. Вважається, що нова назва краще відображає сутність та масштаби місії нового відомства, яке, крім повітряних об’єктів, займатиметься аномаліями в космосі, повітрі, під водою та в інших середовищах.

    Раніше в Пентагоні вже заявляли, що до Міністерства оборони постійно надходять доповіді про вторгнення впізнаних та непізнаних об’єктів у контрольовані військові зони, кожній нагоді приділяється чимало уваги, оскільки такі вторгнення можуть становити загрозу національній безпеці країни.

    На зображенні скріншот відео, знятого на камери винищувача з авіаносця «Теодор Рузвельт», саме такі об’єкти називаються американськими військовими «невідомими повітряними явищами».

    За даними Пентагону, AARO відповідатиме за синхронізацію взаємодії між Міністерством оборони та іншими міністерствами і відомствами США для виявлення, ідентифікації та класифікації інтересів об’єктів, що з’являються в особливих зонах, що знаходяться у сфері відповідальності військових. У разі потреби відомство має нівелювати пов’язані загрози безпеці діяльності та національній безпеці.

    Основними напрямками роботи AARO стануть спостереження, збір інформації та звітність, розвідувальні операції та аналіз, а також інші види активності, включаючи навіть «запобігання та поразку». У спеціальній пам’ятці, що датується 20 липня, лідерів Пентагону поінформували про зміну назви та сфери діяльності відомства і чому це було необхідно.

    У травні 2022 року Пентагон розповів Конгресу США про 400 випадків спостереження невідомих об’єктів, жоден з яких не вказував на діяльність інопланетних цивілізацій.

    Джерело: newsweek.com



    • інші новини