Користувачі Instagram зможуть робити покупки прямо в чатах

    114

    Стало відомо, що користувачі соціальної мережі Instagram невдовзі зможуть купувати у представників малого бізнесу прямо в чатах. Про це пише інформаційне агентство Reuters з посиланням на заяву компанії Meta Platforms, яка є власником Instagram.

    Згідно з наявними даними, користувачам програми Instagram достатньо написати повідомлення компанії, при необхідності додати відповідні налаштування та розмістити своє замовлення в чаті. Після оформлення замовлення користувач зможе відстежувати його в чаті, а також ставити додаткові запитання продавцеві, якщо є необхідність. Сплатити замовлення можна за допомогою платіжної системи Meta Pay. У яких країнах можливість здійснювати покупки в чатах Instagram з’явиться насамперед, не уточнюється.

    Нова функція є частиною ширших зусиль компанії Meta у сфері електронної комерції. Ще в 2020 році гігант соціальних мереж запустив Shops, щоб користувачі могли купувати різні товари в Facebook і Instagram. Оскільки додаток Instagram користується великою популярністю по всьому світу, можна припустити, що можливість здійснювати покупки в чатах стане популярною функцією.

    Джерело: reuters.com