Twitter подала до суду на Ілона Маска, щоб змусити його купити соцмережу за $44 млрд

    151

    Компанія Twitter, від купівлі активів якої у п’ятницю публічно відмовився Ілон Маск (Elon Musk), вчора подала позов до арбітражного суду Делавера, в якому закликає органи правосуддя змусити мільярдера виконати взяті на себе у квітні зобов’язання, а саме купити активи Twitter за ціною $54,20 за акцію. Слухання у справі розпочнеться у вересні цього року.

    Юристи Twitter у тексті судового позову, як зазначає Bloomberg, висловлюють невдоволення упевненістю Ілона Маска у здатності в односторонньому порядку розірвати угоду, порушуючи діяльність компанії та знецінюючи її капіталізацію, фактично «відправляючи на смітник», і при цьому залишатися безкарним. На думку позивача, примус Маска до виконання своїх початкових зобов’язань міг би стати уроком для мільярдера і запобігти його подальшим діям такого характеру.

    Сторона звинувачення наполягає на тому, щоб справа слухалася у прискореному порядку у вересні цього року. З моменту появи інформації про наміри Маска відмовитися від покупки Twitter курс акцій компанії тільки за першу добу впав на 12%, а всього з початку року вони втратили 21%.

    Нагадаємо, що Ілон Маск свої аргументи будує не тільки на відсутності достовірної інформації про частку сумнівних облікових записів у щоденній аудиторії Twitter, що монетизується, але й проведенні компанією змін у кадровому складі без погодження з ключовим акціонером, яким він є з квітня поточного року. Представники Twitter спробу розірвати угоду з боку Маска назвали «неправильною та помилковою».

    Юристи Twitter також висловили впевненість у здатності здобути перемогу в суді над представниками інтересів Ілона Маска лише за чотири дні. Слухання має розпочатися 19 вересня. Специфікою суду в Делавер є досить швидкий розгляд справ, який не затягується на роки. В ідеалі розгляд справи може завершитися до 24 жовтня, яке у початкових домовленостях із Маском було останньою датою укладання угоди. Юристи Twitter активно використовують публічні висловлювання Ілона Маска на сторінках цієї соціальної мережі для побудови своєї судової стратегії. Вимоги мільярдера щодо надання більш детальної інформації про боти в компанії вважають «незвичайними та абсурдними». Усі спроби керівництва Twitter обговорити питання кількості ботів Ілон Маск, за словами представників, компанії, ігнорував.

    Джерело: bloomberg.com