В Україні заборонили будь-яке куріння в громадських місцях

    623

    У понеділок, 11 липня 2022 року набрали чинності нові обмеження щодо місць паління.

    Як передає ВСВІТІ, йдеться про закон від 16.12.2021 №1978-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну».

    Так, стаття 13 Закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» тепер має нову редакцію, яка включає додаткові обмеження щодо реалізації (продажу), куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, заправних контейнерів, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.

    Як зазначається, громадські місця, державні органи, транспорт та інші місця залишилися, як і раніше під забороною для паління.

    Якщо раніше куріння було дозволене у спеціально відведених місцях, то віднині куріння дозволене лише в аеропортах.

    Крім того, сільські, селищні та міські ради у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці тепер можуть постійно або тимчасово заборонити куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, тютюнових виробів без їх згоряння та кальянів у додатково визначених ними місцях.



    • інші новини