В Україні хочуть посилити відповідальність за ігнорування тривоги

    379

    В парламенті зареєстрували проект змін до Кримінального кодексу України щодо порушень законодавства у сфері цивільного захисту в умовах воєнного стану. Документом пропонується ввести кримінальну відповідальність для посадових осіб підприємств.

    Як передає ВСВІТІ, про це йдеться у тексті проєкта закону №7546.

    Зазначається, що від початку повномасштабної військової агресії, населені пункти України систематично зазнають ракетних ударів, а в прифронтових містах і селах – бомбардувань, артилерійських та мінометних обстрілів. У зв’язку з цим передбачений чіткий алгоритм поведінки громадян.

    «Зважаючи на те, що ціллю ворога стають об’єкти цивільної інфраструктури, торгові центри, дитячі садочки та школи, після повідомлення про повітряну тривогу або іншу небезпеку, негайна зупинка роботи таких закладів з подальшою евакуацією людей, максимально допоможе зберегти людські життя», – йдеться в документі.

    За порушення вимог у сфері цивільного захисту, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації в умовах воєнного стану, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю людей, пропонують штрафувати на суми від 17 до 51 тисячі гривень. Також порушникам, залежно від наслідків, загрожує кримінальна відповідальність.



    • інші новини